ارسال موضوع  ارسال پاسخ 

رتبه موضوع:
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
وردپرس یا مووبل تایپ (Wordpress vs. Movable Type)
نویسنده پیام
Aziz آفلاین
با سابقه ها و بزرگان
MT LEGEND

Likes Given: 0
ارسال: #1
خوب این سوالی که شاید برای هر تازه واردی به این وادی پیش بیاد و فکر کنم ما باید جوابی برای اون داشته باشیم، این جواب نباید جوابی از جنس «خوب معلومه ... بهتره» باشه بلکه بیشتر چیزی از جنس «نیاز ها تو بشناس ... قابلیت های این دو سیستم رو هم بشناس» باشه.
تو فروم های فارسی مختلف بحث های زیادی در این مورد شده. فکر کنم بهترینش هم این بحث مفصل در پی تی بود که توصیه می کنم حتما بخونید.

خیلی چیزها از اون موقع عوض شده و برای همین این بحث هم باید یک ongoing discussion باشه تا واقعیات رو جلوه بده. دوست داشتم دوستای خوبمون که به طور حرفه ای وردپرس کار می کنن هم بیان اینجا این بحث رو رونق بدن تا در آخر توانایی ها و قابلیت های هر سیستم مشخص بشه تا برای کاربر های جدید و حتی فعلی انتخاب راحت تر و منطقی تر باشه.

اگه در جاهای دیگه ای هم بحثی در این مورد شده لطف کنید لینک بذارید. و اگه حرفی و نظری و سوالی هم دارید مطرح کنید.

[تصویر: banner-350x16-1.png]

[تصویر: adoptic.png]

[SIGPIC][/SIGPIC]
۲۶ شهریور ۱۳۸۵ ۰۳:۰۴ صبح
مشاهده سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر Like Post نقل قول این ارسال در پاسخ
Shahed آفلاین
Posting Freak

ارسال: #2
نمونه اين بحث رو تو بلک مايس هم داشتيم. کل کل معروف من و علي ستاري هويج !
خوب اونجا نتيجه گرفتيم که اين دوتا هرکدوم براي کار خاص خودشون تهيه شدن و اصلا مقايسه شون درست نيست. اما اين نظر من نيست ! و کلا نظريه غلطي هم هست ! به نظر من البته !

/
خوب ام تي از اول با ايجاد فايلهاي کاملا استاتيک معروف شده ! چيزي که ورد پرس زور ميزنه به کمک htacces و mod rewrite به صورت مجازي ايجاد بکنه که موفق هم بوده. اما خوب فقط روي لينوکس ميتونه عملي باشه. در غير اينصورت توي موتور هاي جست و جو و .. نميتونه نتيجه خوبي داشته باشه.

بحث ديگه اي که بود بحث فشار به سرور بود. خوب همونطور که ميدونيم ايجاد صفحات مستلزم گرفتن اطلاعات از ديتابيس هست. يعني همون کوئري خودمون. و همين کوئري گرفتن زياد ميتونه روي سرور مشکل ايجاد بکنه.
ميدونيم که ام تي موقع ريبلد يکبار کليه صفحات رو ريبلد ميکنه و ميزاره بمونن و تمام ! اما ورد پرس بخاطر همين دايناميک بودنش براي هر ويزيتور و هر page viewer بايد يکبار کامل از ديتابيس کوئري بگيره و صفحه رو ايجاد کنه. خوب براي يه وبلاگ فرضا با هزار بيننده در روز اين يعني هزار بار کوئري گرفتن ! ولي ام تي همون يکبار رو کوئري ميگيره و بس !

پس در اينجا فرضيه اينکه ام تي به سرور بيشتر از wp فشار مياره رو کامل رد ميکنم. البته خوب يه پارامتر ديگه اي هم هست به نام zend optimizer که خوب پرل از اين نعمت بي بحره س. متاسفانه.

اومدن فکر کردن که خوب اين هزار کوئري در روز رو ما چجوري کمترش کنيم؟ و به اين نتيجه رسيدن که تونسخه جديد سيستم کش راه اندازي کنن که با ايجاد صفحه براي بازديد کننده اول ، اين صفحه به صورت فيزيکي روي سرور تا مدتي زنده بمونه تا فشار روي ديتابيس هم کمتر بشه. و اين يعني رسيدن به منطق ام تي ! که همانا ايجاد صفحات استاتيک ميباشد. [تصویر: 103.gif]
۲۶ شهریور ۱۳۸۵ ۰۳:۳۷ صبح
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر Like Post نقل قول این ارسال در پاسخ
roolee آفلاین
Posting Freak

ارسال: #3
سلام
اون چیزی که برای من اهمیت مووبل تایپ را نسبت به وردپرس خیلی خیلی بیشتر میکنه اینه که ساخت قالب در ام تی به مراتب نسبت به vp ساده تره .حداقل برای من و امثال من که php رو اندازه هویج هم بلد نیستند ولی سورس قالبهای ام تی چون با html هست هر کاربر خلاق و تازه کاری میتونه با کمی تمرین و کمک کد گذاری کنه .
مسآله دیگری که هست از نظر من واسط کاربری کنترل پنل ام تی هست که خیلی کامل و جذاب هست که البته با اظافه شدن زبان فارسی فوق العاده شده .(تشکر از تیم فارسی ساز)
قابلیت نصب آسان انواع پلاگین در ام تی و برطرف کردن خواسته های کاربر با این پلاگین ها .
و اما استاتیک بودن صفحات که شاهد جان توضیحات کافی را داد.
۲۶ شهریور ۱۳۸۵ ۱۱:۲۴ صبح
مشاهده سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر Like Post نقل قول این ارسال در پاسخ
Saleh آفلاین
صالح
MT LEGEND

Likes Given: 1
ارسال: #4
به نظر من اینترفیس مدیریت امتی خیلی یوزر فرندلی ار از وورد پرس هست.

۲۶ شهریور ۱۳۸۵ ۰۱:۳۸ عصر
Aziz آفلاین
با سابقه ها و بزرگان
MT LEGEND

ارسال: #5
Shahed نوشته شده:نمونه اين بحث رو تو بلک مايس هم داشتيم. کل کل معروف من و علي ستاري هويج !
خوب اونجا نتيجه گرفتيم که اين دوتا هرکدوم براي کار خاص خودشون تهيه شدن و اصلا مقايسه شون درست نيست. اما اين نظر من نيست ! و کلا نظريه غلطي هم هست ! به نظر من البته !

/
خوب ام تي از اول با ايجاد فايلهاي کاملا استاتيک معروف شده ! چيزي که ورد پرس زور ميزنه به کمک htacces و mod rewrite به صورت مجازي ايجاد بکنه که موفق هم بوده. اما خوب فقط روي لينوکس ميتونه عملي باشه. در غير اينصورت توي موتور هاي جست و جو و .. نميتونه نتيجه خوبي داشته باشه.

بحث ديگه اي که بود بحث فشار به سرور بود. خوب همونطور که ميدونيم ايجاد صفحات مستلزم گرفتن اطلاعات از ديتابيس هست. يعني همون کوئري خودمون. و همين کوئري گرفتن زياد ميتونه روي سرور مشکل ايجاد بکنه.
ميدونيم که ام تي موقع ريبلد يکبار کليه صفحات رو ريبلد ميکنه و ميزاره بمونن و تمام ! اما ورد پرس بخاطر همين دايناميک بودنش براي هر ويزيتور و هر page viewer بايد يکبار کامل از ديتابيس کوئري بگيره و صفحه رو ايجاد کنه. خوب براي يه وبلاگ فرضا با هزار بيننده در روز اين يعني هزار بار کوئري گرفتن ! ولي ام تي همون يکبار رو کوئري ميگيره و بس !

پس در اينجا فرضيه اينکه ام تي به سرور بيشتر از wp فشار مياره رو کامل رد ميکنم. البته خوب يه پارامتر ديگه اي هم هست به نام zend optimizer که خوب پرل از اين نعمت بي بحره س. متاسفانه.

اومدن فکر کردن که خوب اين هزار کوئري در روز رو ما چجوري کمترش کنيم؟ و به اين نتيجه رسيدن که تونسخه جديد سيستم کش راه اندازي کنن که با ايجاد صفحه براي بازديد کننده اول ، اين صفحه به صورت فيزيکي روي سرور تا مدتي زنده بمونه تا فشار روي ديتابيس هم کمتر بشه. و اين يعني رسيدن به منطق ام تي ! که همانا ايجاد صفحات استاتيک ميباشد. [تصویر: 103.gif]
البته باید تاکید کنم ام تی قابلیت کار در حالت دینامیک رو هم داره. که با PHP نوشته شده و دقیقا مانند وردپرس کار میکنه و تمام مزایا و معایب اونو داره. یعنی فضای کمتری میگیره. فشار بیشتری در هنگام داشتن ویزیتورهای همزمان به سرور میآره. می تونه از Zend Optimizer استفاده کنه. در ضمن سیستم انتشار دینامیک ام تی از همون اول قابلیت کش کردن داشت.

شما با ام تی می تونید انتخاب کنید که بعضی از قالب هاتون که زیاد دیده میشن مثل صفحه اصلی به صورت استاتیک و سایر قالب ها مثل آرشیو ها به صورت دینامیک ساخته بشه.
این انعطاف پذیری رو در همه جای سیستم مووبل تایپ میتونید ببینید.

[SIGPIC][/SIGPIC]
۲۶ شهریور ۱۳۸۵ ۰۳:۲۷ عصر
Pouya آفلاین
با سابقه ها و بزرگان
MT LEGEND

Likes Given: 3
ارسال: #6
آقا فرم مووبل تایپه اینقدر دیگه پارتی بازی نکنید، به نظر من که اصلا این دوتا رو نباید با هم مقایسه کرد...چون WP اگر ماه فرض کنید...MT خورشیده!من با جفتش کار کردم.

در مورد منو های مدیریت و اینترفیس داخلی هم به نظر من WP کیفیت و نوع کاری بهتری داره...همینطور نوع فایل های که استفاده شده...یکی php و دیگری پرل...باعث میشه که توسعه صفحات بهتر باشه در wp تا mt در عوض امنیت پایین بیاد در wp.
سیستم آپلود و ادیتور پیش فرض wp کاملا یه سرو گردن از mt سرتره...و ایجاد تغییرات از قبیل ساخت دسته ها و غیره توی wp کاملتر و آسون تر هست تا mt.

بزرگترین ضعف wp انتشار زود به زود نسخه های اون هست که همیشه هم یه باگ با درجه امنیتی زیاد درش پیدا میشه و mt کاملا برتری داره از این لحاض.

ام تی هم به دلیل ساختاری که داره در بعضی از نقاطش فشار بیش از حدی رو به سرور میاره که نمونه اون سیستم سرچش هست و یه سری پلگینی که برای این سیستم نوشته شده.

در کل وقت نزارید روی این که بگید این بهرته یا اون...برای لوله باز کردن آچار لوله گیر بهترین انتخابه در حالی که برای باز کردن یه پیچ ساده...همون پیچ گوشتی کارو برات انجام میده!!
۲۷ شهریور ۱۳۸۵ ۰۱:۲۹ صبح
Shahed آفلاین
Posting Freak

ارسال: #7
Pouya نوشته شده:آقا فرم مووبل تایپه اینقدر دیگه پارتی بازی نکنید، به نظر من که اصلا این دوتا رو نباید با هم مقایسه کرد...چون WP اگر ماه فرض کنید...MT خورشیده!من با جفتش کار کردم.

در مورد منو های مدیریت و اینترفیس داخلی هم به نظر من WP کیفیت و نوع کاری بهتری داره...همینطور نوع فایل های که استفاده شده...یکی php و دیگری پرل...باعث میشه که توسعه صفحات بهتر باشه در wp تا mt در عوض امنیت پایین بیاد در wp.
سیستم آپلود و ادیتور پیش فرض wp کاملا یه سرو گردن از mt سرتره...و ایجاد تغییرات از قبیل ساخت دسته ها و غیره توی wp کاملتر و آسون تر هست تا mt.

بزرگترین ضعف wp انتشار زود به زود نسخه های اون هست که همیشه هم یه باگ با درجه امنیتی زیاد درش پیدا میشه و mt کاملا برتری داره از این لحاض.

ام تی هم به دلیل ساختاری که داره در بعضی از نقاطش فشار بیش از حدی رو به سرور میاره که نمونه اون سیستم سرچش هست و یه سری پلگینی که برای این سیستم نوشته شده.

در کل وقت نزارید روی این که بگید این بهرته یا اون...برای لوله باز کردن آچار لوله گیر بهترین انتخابه در حالی که برای باز کردن یه پیچ ساده...همون پیچ گوشتی کارو برات انجام میده!!
خوب شما هم همون حرف رو ميزني.
نقل قول:خوب اونجا نتيجه گرفتيم که اين دوتا هرکدوم براي کار خاص خودشون تهيه شدن و اصلا مقايسه شون درست نيست. اما اين نظر من نيست ! و کلا نظريه غلطي هم هست ! به نظر من البته !
۲۷ شهریور ۱۳۸۵ ۰۱:۳۴ صبح
Aziz آفلاین
با سابقه ها و بزرگان
MT LEGEND

ارسال: #8
نقل قول: سیستم آپلود و ادیتور پیش فرض wp کاملا یه سرو گردن از mt سرتره
کاملا صحیحه

نقل قول:ایجاد تغییرات از قبیل ساخت دسته ها و غیره توی wp کاملتر و آسون تر هست تا mt
اینو قبول ندارم
نقل قول:ام تی هم به دلیل ساختاری که داره در بعضی از نقاطش فشار بیش از حدی رو به سرور میاره که نمونه اون سیستم سرچش هست و یه سری پلگینی که برای این سیستم نوشته شده
اینم کاملا درسته

مدت زیادی که با هر دوتا سیستم کار میکنم. میشه گفت هر دو تا از اولین نسخه تا الان تست کردم و عاشق هر دو تا شونم. یه سری حرف ها تو فروم ام تی قبلا زدم که فکر کنم بهتر اینجا هم کپی کنم.

اما پویا جان هدف مقایسه نیست. هدف همونطور که تو پست اول گفتم شناخت قابلیت ها و ضعف و قوت های هر کدومه یعنی دقیقا همین حرفهایی که تو نوشتی.
کاشکی بقیه هم بیان و همینجور مثل تو مقایسه کنن این دو تا سیستم رو.
واقعا ممنونم.

[SIGPIC][/SIGPIC]
۲۷ شهریور ۱۳۸۵ ۰۱:۴۹ صبح
Aziz آفلاین
با سابقه ها و بزرگان
MT LEGEND

ارسال: #9
{وردپرس با PHPه و MT با CGI و این CGI هم دیگه قدیمی شده از مد افتاده.}
چرا فکر می کنیم php یک امتیازه! دقیقا بر عکس اگه با هر دو زبان آشنا باشی می فهمی که perl -CGI زبان برنامه نویسی نیست - زبان قوی تریه. دقیقا مثل مقایسه pascal با C. البته بحث روی این زیاده و بیشتر به سلیقه افراد بر میگرده

{وردپرس دینامیکه و MT استاتیک}
MT هم استاتیکه و هم دینامیک!

{ نسخه مجانی MT که محدوده یا نسخه null شده }
انگار شما اصلا با MT آشنایی نداری، نسخه مجانی MT محدودیتی نداره. آقا من چه جوری بگم که جا بیفته. نسخه مجانی شما با اون نسخه که بنده خدا می خره هیچ تاکید میکنم هیچ فرقی نداره فقط به اون بنده خدا پشتیبانی می دن به شما نمیدن!

{تعداد پلاگین هایی که واسه MT ساخته شده خیلی بیشتره}
اینو نمیشه گفت چون همه پلاگین ها یه جا جمع نشده که بشه مقایسه کرد در مورد هر دوتا سیستم یه عالمه پلاگین هست. حتی خیلی در خیلی از موارد از روی هم کپی می زنن.به هر حال این روزها وردپرس از این لحاظ از ام تی جلو زده و پلاگین های بسیار بیشتری نسبت به ام تی داره

[SIGPIC][/SIGPIC]
۲۷ شهریور ۱۳۸۵ ۰۱:۵۶ صبح
Aziz آفلاین
با سابقه ها و بزرگان
MT LEGEND

ارسال: #10
حرفهای یکمی قدیمی من که به نظرم خوندنش بهتره از نخوندنشه!

نقل قول:میدونی به نظر من کاربر ها (یا به قول تو یوزرها) در دنیای رقابتی امروز یه وظیفه ای دارن. اونم اینه که توازن رو در رقابت بوجود بیارن. بازار تک قطبی هیچ وقت به سود استفاده کننده ها نبوده. اونا هیچ وقت برگ های آس شون رو الکی رو نمیکنن! اگه رقیب دو بزنه فقط سه میزنن! دقیقا کاری که این روزها sixapart می کنه. مثال بزنم... سال 2002 آقای Ben Trott قول داد که تا شش ماه دیگه امکان Extra Fields رو به MT اضافه می کنن (مستند در فروم ام تی هست)
اما الان بیش از دو سال از اون موقع گذشته و اونا بیش از ده بار نسخه جدید دادن ولی خبری از این Feature نیست. که واقعا می تونه انقلابی ایجاد کنه و MT رو تا سطح یک CMS کاربرپسند بالا بیاره اما این کارو نمی کنن! چرا؟ چون احساس میکن الان وقتش نیست. و جلوی تمام بد و بیراه های کابرانشون (که باز هم در همون فروم هست) فقط سکوت میکنن. اونا اینو یه برگ آس میدونن که نمی خوان الکی رو برگ های ضعیف رقبا حرومش کنن. باور کن اگر فشار WordPress نبود اونا هیچ وقت به MT Dynamic فکر نمیکردن. واسه همینه که ما باید از تمام کسانی که تو این فیلد کار میکنن حمایت کنیم. و اگر مثلا می خوایم که MT امکان ExtraFields رو اضافه کنه، باید اینو از Developer های WordPress بخوایم نه از SixApart. من قول میدم اگه تنها یکی از این سیستم های مدیریت محتوا این قابلیت رو اضافه کنن. MT بلافاصله این کارو میکنه. تمام این حرفها در مورد WP هم حاکمه. شاید اگر امروز WP به اینجا رسیده، درصد زیادیش رو مدیون MT باشه. مثلا WP در ابتدا قابلیت ترجمه به سایر زبانها یا مدیریت چند وبلاگ را نداشت. بعدا در اثر فشار کاربرانش که این امکانات رو در ام تی میدیدن ولی در WP نه مجبور شد خیلی از Code هاشو عوض کنه و تقریبا از نو بنویسه تا این دو قابلیت رو در خودش بگنجونه. ولی این کارو کرد. چون وجود این قابلیت ها در MT اونو مجبور کرده بود و این خواست شدید رو تو کابرانش بوجود آورده بود.
امیدوارم تونسته باشم نقش کاربر رو به عنوان یک اهرم فشار برای بهبود شرایط و یک داور منفعت طلب(!) توضیح بدم.
اما متاسفانه مردم ما هنوز با این نقش بیگانه اند و هنوز یاد نگرفتن که این اونا هستن که باید نرم افزار مورد استفاده شونو به سمتی بکشن که دوست دارن! واسه همینم اون بخش Feature Request رو تو سایت ام تی فارسی گذاشتم. تا شاید به خاطر فارسی بودن و آشنایی با محیط بیان و نظری بدن نه برای حال بلکه برای آینده نرم افزار! هر چند زیاد استقبال نشد. اما همون یک نفر (آقای LostLord) که آمد، اتفاقا درخواست جالبی کرد. من هم کمی پخته ترش کردم و در فروم ام تی به عنوان Feature Request مطرح کردم. چند روز پیش دوست هندیمون Arvind که از developer های فعال MT هست و اتفاقا جوان و هم سن سال خودمان، یک Hack برای این درخواست منتشرکرد و دقیقا به همون درخواست من در فروم ام تی لینک داده و گفته چون ایده جالبی بوده آن را پیاده کرده. (دستت درد نکند آقای Lostlord) قسمتی از درخواست من این بود که تمام لیستها در MT مثل لیست نوشته ها یا نظرات را بتوان بر اساس یه فیلد دلخواه مثلا عنوان یا وضعیت نوشته یا نظر Sort کرد نه فقط بر اساس تاریخ. حالا اینم hack مربوطه: http://www.movalog.com/archives/hack...ry-listing.php

خلاصه که شاید نباید مثلا به مایکرو سافت هم گیر داد که چرا بعد از گذشتن تقریبا 10 سال از عمر ویندوزش هنوز باید برای زدن حرف ژ کلید شیفت و C را زد یا هنوز ما تقویم فارسی رو تو ویندوزهای خودمون نداریم. مشکل از خودمون هم هست. ما با دنیا قهریم و هنوز هم معنای Globalization رو خوب درک نکردیم. ولی یک روز باید شروع کنیم...
فکر کنم از موضوع اصلی پرت شدم. ببخشید!

[SIGPIC][/SIGPIC]
۲۷ شهریور ۱۳۸۵ ۰۲:۱۱ صبح
ارسال موضوع  ارسال پاسخ